Archive for februar, 2007

Vi kjører på rødt

tirsdag, februar 27th, 2007

I kveld da jeg kom susende nedover E16, og min gamle Twinspark for en gang skyld var varm på grunn av all småkjøringen jeg hadde bedrevet timen forut, klarte jeg selvfølgelig å kjøre rett i et av våre myndigheters nøye utpønskede asfalthull. Dette spesielle asfalthullet har jeg sikkert kjørt forbi 250 ganger i vinter, og helt sikkert 1000 ganger forrige sommer og høst. Allikevel, med senket og stivet bil, og med vinterdekk som har én tomme mindre radius enn normalt, kjørte jeg rett over.

Hvor mange ganger det klages på veiene i dette landet per år, i brev til bestemor, i telefonsamtaler i halvfylla og over kaffekopper og brunostbrødskiver i landets kantiner, det vet jeg ikke, men det er sikkert flere enn det er hull i veiene på det sentrale østlandet. Og på veiene på det sentrale østlandet er det forferdelig mange hull.

På veiene på det sentrale østlandet er det noe så helt aldeles og forferdelig utrolig mange helt unødvendige hull.

Min lett aldrende italiener er veldig stiv i sessen, for det skal italienere være. Ihvertfall skal de være det på sommeren siden det sjelden er Norsk Vinter i Italia. Eller noe sånt.

To nye varsellys på min Alfa Romeo 164Åkkesom. Straks jeg var over på den andre siden av dette velkjente hullet, oppdaget jeg to splitter nye varsellys på dashbordet. Det nærmest vinduet på førersiden betyr at det er lavt nivå i bremsevæskebeholderen, og det nærmest vinduet på passasjersiden betyr at bremseklossene er utslitte. Jada, skjønner du, og da jeg lettere nervøs svingte innom bensinstasjonen like etterpå, så var bremsevæskebeholderen like full av bremsevæske som den var for noen dager siden. Altså har “noe” skjedd.

Så da tar vi det en gang til dere: veistandarden i Norge er sannsynligvis bedre enn i Albania, men det er nok det eneste landet i verden vi har bedre veier enn.

Neste gang du er ute og kjører bil, få med deg en passasjer som kan se etter hull i veien mens du selv speider etter fallende tunnelltak. Kjører du i Osloområdet bør du i tillegg ha med en tredje person som kan holde utkikk etter møtende 3-tonns SUV-trafikk som kjører sikksakk rundt hullene i veien.

Hele dagen

søndag, februar 25th, 2007

Kaffe_etcJeg våknet klokken halv elleve i dag, men siden det var søndag skulte jeg bare bort på klokken på nattbordet og duppet av igjen. Det var blitt lyst ute, og gatene var sikkert fulle av mennesker med koblinger i hjernen som programmerer dem til den heilnorske og kjernesunne aktiviteten som kalles å gå på tur.

Jeg er ikke der, og kommer nok aldri til å komme dit heller.

Noe mer diskusjon om dette er forsåvidt poengløst, så jeg skal nøye meg med å fortelle at klokka nå er blitt ganske mye mer uten at jeg egentlig har vært ute av sengen. Teknisk sett er det stor forskjell på en sofa og en seng, men i praksis kan man fint overleve en hel søndag begge steder bare selskapet er til å holde ut (og det er det jo, med god margin) og man har tilgang på koffein, mat og nikotinholdige nytelsesmidler.

Jeg hadde ikke noe spesielt å gjøre i dag, så da gjorde jeg akkurat det.

Ha en fortsatt fin dag.