Archive for januar, 2009

Oppløpssida

torsdag, januar 15th, 2009

SlitenOm noen lurte på hvor jeg har vært de omtrentligen siste tre månedene og kanskje har vurdert å sende ut letemannskaper (det har skjedd før), så kommer kortversjonen her: siden 3. november har det gått med litt for mange timer foran den samme skjermen jeg sitter foran nå, alt i embeds medfør. Dagene har stort sett vart fra 06.30 til 02.30 (enkelte har gått helt rundt, hører jeg), avbrutt av en kort jul midt inni det hele. Lykkeligvis er min del av jobben sånn omtrent i siste sving før oppløpssiden, og i kveld fikk jeg plutselig tid til det en åndsfrende av meg påstår at vi egentlig driver med: fritid. De andre i huset lurer sikkert på om jeg er full, for sånn føles det når man nesten uten forvarsel blir herre over sine egne timer igjen.

Meeen, det var godt å få tatt den helt ut etter litt for lenge på rompa faglig sett, og kunden har foreløpig ikke sendt leiemordere på døra. Alt er testet og dokumentert, og de stakkars stakkarene som skal drifte påfunnene mine er begynt på jobben som skal pågå til alle rister på hodet, ler overbærende og sier “se, sånn gjorde de de på 2000-tallet!”. Lurer på hva jeg gjør da. Står på hue i garasjen og skrur bil mens jeg tenker “se, sånn gjorde de på 70-tallet!”, tipper jeg. På privaten er fristene litt slakkere, ser du. Jeg har satt meg fore å ha restaurert gammelbilen min den dagen jeg fyller 50, men får vi flere kunder nå kommer det kanskje til å holde hardt de 96 95 månedene som er igjen.

Ukens unyttige: challenge coin

lørdag, januar 10th, 2009

Å tilegne meg kunnskap og fakta jeg aldri noen sinne kommer til å ha bruk for i noen slags sammenheng noe sted, det er noe av det morsomste jeg vet. Dessverre, vil noen si, for jeg plager stadig vettet av folk med distraksjoner, digresjoner og anekdoter som tilsynelatende kommer ingensteds fra. Når den lett bulende skallen min begynner på assosiasjonsrekkene sine, er det for meg bare å rolig lene seg tilbake og se hvor det ender. Mental lenkesurfing, om du vil.

Så jeg tenkte, distrahert som jeg er, at jeg skulle gi begge leserne mine eksempler på unyttige fakta og rare historier jeg har dumpet over i løpet av uka. Merk at ukene mine av og til kan ta tre måneder, og at Ukens unyttige like fort kan bli en link til et annet sted som 2000 ord med snirklete grammatikk.

På Wikipedia, der noen av gratisordene mine også kan leses, finnes det mye rart. Blant annet kom jeg over begrepet Challenge coin under lesing av noe helt irrelevant i forhold til denne noe spesielle typen mynt. Og som vanlig finner vi gutta ut hvordan vi kan få selv de nyttigste ting vevd inn i ritualer som baserer seg på øl.

Hvordan du får dreid samtalen over på dette temaet er jeg mere usikker på, men det blir opp til deg ;)

Den vanskelige kyllingen

lørdag, januar 3rd, 2009

Dette tobente, ungdommelige og saftige fjærkreet , det er vanskelig det. Vanskelig å uttale navnet på, altså. Blant husholdningens medlemmer går fuggel’n av og til under navnet sjylling, men antallet pekefingre som umiddelbart kommer opp har visst etter hvert fått has på denne noe slappe diksjonen. Enten var det pekefingeren, eller så var det sammenligningen med det mer formelle navnet på grisemat som gjorde utslaget: skyller. Det skal legges til at sammenhengen mellom sjylling, skyller og kyllingkebab ikke er tatt frem. Ikke ennå, for junk food er visst ikke blitt det helt store her i huset ennå. Eller gudene vet hva husets eldste junior lever på når han ikke spiser frokost, ikke lunsj, ikke middag og nesten aldri påstår han er sulten.

Men nok om det. Vi var som snarest innom Sandvika Storsenter her om dagen for å bytte en julegave (var det ikke det da?) og raske med oss sesong 2 av serien Rome, da vi ble overmannet av sult. Om det hadde noe med duftene som kom fra etablissementet vi gikk forbi, det tør jeg ikke si, men vi fulgte nesa og havnet etter hvert foran en glassdisk vi kunne presse nesen mot. Den svært så bryske damen bak disken romsterte rundt i glassdisken og fisket etterhvert opp en toast med pålegg klemt inn i mellom skivene og et ciabatta-brød med både mozzarella og salami, og etter en del trygling med dådyrøyne og gud-veit-hva fikk vi også et par glass vann til brusen (!) og Latten, selv om kun kaffen skulle være akkompagnert av krantappet vann. Toasten og ciabattaen ble skvist i et sånt jern som gjør pølsebrød harde, tynne og sprø (og frø-frie) på en hvilken som helst Statoil-stasjon, og Latten så ut som en slapt utført O’Boy med litt for lite skummet melk. Ja ja, man kan jo ikke få alt her i verden, selv om den tidlige soireen nesten kostet det samme som 12 DVD-episoder med romerske intriger.

Og om det er vanskelig å smile til kundene er det sannsynligvis enda vanskeligere å få dette forbaska fjærkreet skrevet riktig. Denne helt nye og hittil udokumenterte varianten på ung høne er allerede en klassiker i heimen. Til damen med nedoverleppes forsvar skal det sies at ordet faktisk uttales sånn, men det gjør jo ikke skribleriet mer riktig. Mens vi forlot lurte jeg et kort øyeblikk på om nedoverleppas eks-kjæreste muligens kunne hete Kjell. Det ville forklart mye.

Kylling, sort of