Archive for februar, 2009

Tygg smuss

lørdag, februar 21st, 2009

I dagens Aftenposten på nett har Bertil Valderhaug skrevet en påtrengende misunnelig artikkel om Andrus Veerpalu og VM-gullet hans på 15 km klassisk. Og for de som lurer på sportsgrenen er det altså ski-VM i Liberec i Tsjekkia for tiden.

Under artikkelen er det åpnet for kommentarer, og vanligvis orker jeg ikke utsette meg selv for debatter som nærmest uansett tema ender opp med å diskutere Kristin Halvorsen vs. Siv Jensen. Denne gangen var det litt annerledes i og med at Estiske nettaviser tydeligvis har funnet Valderhausg artikkel og linket til den, og dermed er det duket for våre naboer i sør-øst på debattsidene. De er ikke spesielt blide kan du si, og det er ikke så rart når man tenker på hvilken status Andrus Veerpalu må ha i denne nye, gamle nasjonen. Dessverre for esterne snakker de en slags finsk, og det er det de færreste i Norge som har særlig greie på, og hva gjør man da? Jo, da skriver man skoleengelsken sin eller bruker oversettingssider på nettet, iblandet litt svensk og kanskje fraser og ord fra den skandinaviske ordboka man har stående i hylla bak TV-en.

Så da går det gjerne sånn når man skal sende edder og galle i journalistens generelle retning:

Tygg smuss and die, Mr. Valderhaug

Det er ikke det at jeg ikke skjønner hva esteren forsøker å si …

Nerdequiz No.1

mandag, februar 9th, 2009

music2.jpgJeg har vært så ekkel og plaget mine medmennesker med en … quiz! Denne ble sendt ut på mail til noen av mine mer musikkinteresserte bekjente forrige helg, og til slutt kom det riktige svar inn som perler på en snor. Piskadausen.

Ok, her er spørsmålene:
Last ned denne 40-sekunders biten av en låt og hør på den.

1. Hvilken låt?
2. Hvilken artist?
3. Hvilket årstall?

Hint: artisten har covret Bruce Springsteen to ganger og Nina Simone én gang. Det er Pete Townshend som spiller gitar på smakebiten …

Fikser du denne?