Kos og hygge i Oslo sentrum

Som fast og ivrig leser av dette her, har du ikke fått med deg at jeg til daglig befinner meg i Oslo sentrum for å vekselvis tjene til livets opphold og det daglige brød. Hvilke dager jeg gjør hva er litt usikkert, for når bilen min står i tjærekostkø på E18 og leker lus, hører jeg på NRK P3 mens jeg røyker blå kameler og drikker gratis bensinstasjonskaffe. De gangene jeg tar bussen gjelder det å døse av. Det vil si, om ikke personen i bussetet bak meg sitter og heiser på snørra eller leser høyt for seg selv fra Finansavisen. Begge deler har skjedd.

Men uansett jobber jeg et sted i Oslo sentrum det under ingen omstendigheter kan kalles hverken hyggelig eller koselig. Det har ingenting med arbeidsplassen min å gjøre, for det er stort sett trivelige (om enn noe mørksinnede og strenge) mennesker som holder til der. Neida, det er omgivelsene som trekker snittet en del ned på trivselsskalaen. Som vanlig skal jeg ikke legge opp til noe diskusjon om hvorfor, hvordan, hvorledes, koffer-i-svarten eller komme med velbegrunnede påstander om hvorfor ting er som de er eller hvorfor ting ikke er som de burde vært. Hodet mitt er de fleste dagene mine stilt inn på en sånn måte at jeg kjører en permanent utenfor-kroppen-opplevelse, og de dagene hodet ikke er sånn, bikker det over til den andre enden av skalaen og skaper hardcore ingeniør-tics i kroppen. Jeg observerer enten på den ene måten eller på den andre måten.

Pekefingeren eller hundeøynene kan du stille med selv. Jeg klarer ingen av delene.

Jeg er snart 40 år, rager 187 centimeter over bakken om jeg skulle finne på å gå ut i bare strømpelesten, og badevekta viser bittelitt over 90 kg når jeg står naken på den. Allikevel er det med et lite snev av engstelse jeg tar heisen ned på gata og stiller meg i solveggen for å røyke nok en blå kamel.

“Må det være sånn”, sier hodet mitt til meg, som om vaskemiddelreklamen fra begynnelsen av 90-årene har satt seg fast på repeat. Men jeg svarer ikke, for jeg synes ikke det er særlig fett.

junkie2.jpgNede i risten...Denne personen er i live!

Leave a Reply