Dagens mann

Ettersom årene (og den yngste ungdommen) har forsvunnet bak meg i en sky av gode hensikter, skiftende prioriteter, viktige møter som i ettertid ikke var så viktige allikevel, etterutdanning med ringperm og alt det der andre de kaller arbeidsliv på Dagsrevyen, så har jeg visst glemt en liten sak: senioritet kommer snikende på.

I dag fikk jeg en mail fra en av de som indirekte betaler regningene mine og fyller bensin på gammel- og nybilen. Når jeg får mail fra noen er det nesten alltid noe teknisk som ikke virker som det skal, og så også denne gangen. Mens jeg leste den gikk det opp for meg at det i år blir 16 år siden jeg første gang satte meg ned foran en Unisys UNIX-boks og lærte det jeg hadde bruk for for å få dette spesielle problemet løst. Da snakker vi altså om 1991, og det er ikke under noen omstendighet veldig kort tid siden.

Siden 1991 har jeg brukt sed(1) kanskje tre ganger, og for å være helt ærlig hadde jeg ikke spesielt lyst til å sette meg ned og lære det helt på nytt.

Heldigvis og tilfeldigvis er lærlingen vår perl-ninja, og mens jeg drev med noe annet kom han med denne snutten:

perl -i~ -pe 'chomp(); $_ .= "|" if /[^|]$/; $_.="\n"'

Er det ikke nydelig? Ulempen er, selvfølgelig, at dette beviser at det er helt andre ting folk bare kan nå enn før. Bare spør meg.

Jada, det funket til og med ;)

Leave a Reply