Kl. 03.38 på Egertorget, drikkende på en Biola

Siden vi alle nå vet hvor forferdelig Biola smaker i kaffe, tenkte jeg å tilbringe tre minutter med websidene Tines markedsføringsavdeling forteller om sin fancy surmelk på.

Jeg må visst være i det utålmodige hjørnet i kveld, for da jeg slo herligheten opp i browseren kom jeg til å tenke på bensinstasjonskjeden Essos gatekjøkkenkjede On The Run*. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har irritert meg over denne lemfeldige omgangen med et språk jeg kan veldig godt, men jeg trøster meg alltid med at de sikkert ikke helt visste hva de gjorde.

Tine, derimot, luller oss inn i troen på at deres industrielt prosesserte og oversukrede melkeprodukter omtrent kommer direkte ut av forskjellige type jur i forskjellige typer Dagros, så de benytter seg hovedsaklig av norsk i markedsføringen sin.

I farta ... ?Da jeg så teksten på bildet kom jeg brått til å tenke på mine glansdager på byen, da jeg i lett svime pleide å stolpre opp foran kebab-pusher’n på Egertorget og bestille min sedvanlige nattmat, også den i “hendig i-farta størrelse”; en enkel osteburger uten noe som helst på. Nei, ikke ketsjup heller. Passe fett og ingen fare for griseri.

Men å stå i drosjekø klokka halv fire på natta, godt i farta, og drikke surmelk? Nei, vet du Tine, jeg tror ikke det.

*“On the Run” har ingen annen betydning på engelsk enn “å være på flukt”. (Bort)forklaringen til Essos reklamebyrå skulle jeg likt å høre.

One Response to “Kl. 03.38 på Egertorget, drikkende på en Biola”

  1. Torfinn Says:

    Esso og “On The Run” - de syntes vel at den norske “På kjøret” var litt for lett å gjennomskue, så de kamuflerte den med engelsk. Tjihi.

Leave a Reply