Blogging om bloggspam

wp-spamhaus-flowchart.gifJada, jeg vet det er dårlig etikette å blogge om blogging (som om jeg egentlig hadde greie på etikette :roll: ), men jeg skulle bare fortelle at jeg har installert en WordPress innstikk som gjør noe lurt: den sjekker Spamhaus’ enorme lister over slemme IP-adresser mot alle som kommer på besøk hit. Ideen er selvfølgelig at dersom kommentarspammeren ikke kan se siden kan han heller ikke legge inn kommentarspam. Og nei, det hjelper heller ikke å gå direkte til linken som lar deg legge inn spam kommentarer.

Teknisk sett, for de som liker sånt, så sjekkes IP-adressene mot sonene SBL og XBL. Står den besøkende IP-adressen på en av disse listene, kommer det opp en side der surferen får sjans til å kontakte undertegnede for å unntas fra sjekking i fremtiden (det vil si whitelisting for oss usosiale nerder).

Og så videre og så videre. Sjekk flytdiagrammet i innlegget her for fullstendig virkemåte.

Eeehhh … og innstikket heter WP-Spamhaus.

Leave a Reply