Inne er det ute, og varmt er det kaldt

picture-2.png
Jeg sitter i skrivende stund og jobber for en kunde som skal ha diverse forhåndsinnstillinger i et kjent tekstbehandlingsverktøy. Med produsentens metode for å gjøre jobben er det ikke spesielt mye hodebry, men det tar åndssvakt lang tid å finne de rette innstillingene, og deretter å finne ut om man skal slå de på eller av. Årsaken er, selvfølgelig, at enkelte ting er påslått som standard mens andre ting er avslått som standard.

Enkelte andre ting er tydeligvis både avslått og påslått på samme tid. Tror jeg. Denne forklarende teksten kunne sikkert gjort suksess som diskusjonstema på examen philosophicum. Alt man får betalt for ;)

Skal avknappen eller påknappen trykkes inn for å slå på noe som vanligvis skal være avslått?

One Response to “Inne er det ute, og varmt er det kaldt”

  1. Mamma Says:

    ….. eller atte var han framme og svart var han kvit……
    Ja, det er et godt spørsmål du har der, og man kan bli forvirret av mindre. I andre etasje har vi et klosett som man må trykke ned knappen for å spyle, men i første etasje, der må man løfte knappen. Altså må man passe seg så man ikke brekker fingre når man trykker ned den som skal løftes opp. (Det står så dårlig forklart i bruksanvisningen).
    I tillegg har vi to brytere på trappa ute, en grønn og en rød. De virker sånn her: når man trykker inn den grønne, da skal det være lys i garasjen, eller kanskje skulle det være mørkt da? Når man trykker inn den røde er portlys og utelys avslått, og er det fortsatt lyst eller mørkt i garasjen, ja da må man trykke inn to andre kvite brytere som befinner seg i garasjen. Men egentlig skulle man trykke inn bare den ene hvite, men man vet aldr hvem av dem.
    Som du skjønner kan jeg nok ikke svare deg på spørsmålet ditt.

Leave a Reply