Tygg smuss

I dagens Aftenposten på nett har Bertil Valderhaug skrevet en påtrengende misunnelig artikkel om Andrus Veerpalu og VM-gullet hans på 15 km klassisk. Og for de som lurer på sportsgrenen er det altså ski-VM i Liberec i Tsjekkia for tiden.

Under artikkelen er det åpnet for kommentarer, og vanligvis orker jeg ikke utsette meg selv for debatter som nærmest uansett tema ender opp med å diskutere Kristin Halvorsen vs. Siv Jensen. Denne gangen var det litt annerledes i og med at Estiske nettaviser tydeligvis har funnet Valderhausg artikkel og linket til den, og dermed er det duket for våre naboer i sør-øst på debattsidene. De er ikke spesielt blide kan du si, og det er ikke så rart når man tenker på hvilken status Andrus Veerpalu må ha i denne nye, gamle nasjonen. Dessverre for esterne snakker de en slags finsk, og det er det de færreste i Norge som har særlig greie på, og hva gjør man da? Jo, da skriver man skoleengelsken sin eller bruker oversettingssider på nettet, iblandet litt svensk og kanskje fraser og ord fra den skandinaviske ordboka man har stående i hylla bak TV-en.

Så da går det gjerne sånn når man skal sende edder og galle i journalistens generelle retning:

Tygg smuss and die, Mr. Valderhaug

Det er ikke det at jeg ikke skjønner hva esteren forsøker å si …

One Response to “Tygg smuss”

  1. Monique Says:

    Det høres jo et par hakk penere ut enn å spise jord, hehe. Når det er sagt, er det et lite tankekors at det å spise jord i Norge for det meste er forbeholdt barnehagebarn, mens det i Amerika helst blir foreslått som alternativ kost av mer eller mindre voksne mennesker og regnes for ganske sterk kost. Det må vel være vikingegenene våre … ;)

Leave a Reply