No kjæm han

Jeg syns nettopp jeg sto på den halvt snøfrie terrassen og jaktet på solstråler jeg kunne måke råtten aprilsnø på, sånn at våren kom noen sekunder raskere. Jeg syns nettopp jeg lurte på hva jeg skulle gjøre med juletreet før det ble bestemt mens jeg satt på dass at det skulle brennes opp og lage litt stemning i den delvis vedfyrte stua fra 1950. Jeg syns nettopp jeg tok meg en snømåkingspause på trappa og lurte på om det skulle bli juli eller august før trampolina kunne monteres opp av ivrige hender festet på små mennesker. Jeg syns nettopp jeg avlyste hele 2009 siden det var et helvetes ork å gå ned trappa, og nesten umulig å gå den opp igjen. Jeg syns nettopp jeg gikk til doktor’n og ba om å få sanksjonert fri utenom tur. Jeg syns nettopp at jeg fikk det og at jeg brukte den første dagen til å ligge på sofaen og sovne under Alien vs Predator. Jeg syns nettopp det var første påskedag og jeg sto i vinduet og tenkte at trampolina nok kom opp lenge, lenge før august, for selv nede i hjørnet bak plommetreet, der naboens snøfreser og brøytebilen hadde konstruert et hardpakket vintermonument beslått med singel og sand, var det begynt å bli under halvmeteren.

Det lenge siden november og plenen er klippet for første gang i 2009. Hondaen startet som visstnok bare Hondaer gjør etter en vinter ute under en billig presenning, naboen går rundt på nabotomta mi og fjerner løvetann, det er kjøttkaker til middag og jeg har vært en snartur i garasjen og lesset av halve østveggen på Biltema etter lønningsdagen.

Av og til skulle man pinadø tro jeg hadde et vanlig liv.

Leave a Reply