En festinvitasjon

Denne gikk ut til the usual suspects i januar 2004, i en mail med en link til en webside. Festen ble visst bra ;)

Hei dere.

Nå sitter jeg i lenestolen min som etter over to år på avveie endelig er kommet til rette igjen, for ikke å si sans og samling. Den er litt sånn rødbrun av seg, og den brukes akkurat nå til å ete engelsk julekake (lang historie) som visstnok skal holde seg opptil ett år på et kjølig sted dersom den blir satt inn med sherry eller konjakk i ny og ne. Akkurat som meg. Kaka er lita, og hvert stykke er enda mindre siden hver bit inneholder omtrent 290 kalorier. Sånn varer altså jula helt til påske. Til julekaka drekker jeg kaffe, vanlig svart Ali fra blå pose.

Om litt over to uker fra i dag er det den festen du vet hos meg i [huset mitt]. Jokke er rippa og lagt på disk, kriker og kroker er tømt for hybelkaniner, småpengene er lurt fram fra sofaputene og jeg har kjøpt inn telys, peanøtter og en ekstra rull dasspapir.

Sist ba jeg dere om å komme med rider. De fleste fikk resolutte anfall av bygdenorsk sjenanse og kom ikke på noe - ikke en aldri så liten kontinental kasse øl en gang. Populærmusikkgruppa Hurra Torpedo har f.eks. på sin rider krav om å bli servert lunken lapskaus av en slapp punker. Berit sendte meg ved en ulykkelig feiltagelse krav om å bli kroppsmalt av Mötley Crüe, men jeg fant senere ut at det var rideren hennes for å holde presentasjoner i Oraclesyklubben som hun og noen andre har. Sånn kan det altså gå når man vokser til utover 80-tallet.

Trine og Anders stilte enkle krav: Jokke på stereoen og analoge evergreens utover kvelden. Jeg antar de kjører avholds denne kvelden siden de visstnok skal sykle hjem for å spare penger. Iallefall nevnte de ikke drikkevarer. Jeg vil tro de blir forbikjørt av Egil mens de sitter der svette og småkjeklende på tandemsykkelen sin på riksvei 168.

Kristin svarte med 200 ord innimellom neglefilingen og smuglarøyken. Inni der påsto hun at jeg neppe hadde sett hverken tunnellen eller toget, noe som forsåvidt stemmer. I tillegg sa hun pene ting om håret mitt. Hun skal få velge stol først og få det fineste askebegeret. Utover dette kunne jeg ikke se noen krav for å stille siden hun melder at hun tar med det nødvendige selv. Det er lenge siden nå at noen er blitt observert med klirrende Rimi-poser på Rykkinn. Naboen blir sikkert nostalgisk og henter hagla.

Major Vestrum (R) så fullstendig bort fra poenget og påpekte en totalt uegnet presentasjonsform. Jeg vet ikke om det er derfor han kommer til å gå tidlig, men jeg tviler på det. Han har forresten 40-årsdag den 25.februar. Får du tak i han den dagen er du jævla dyktig.

Egil, han bare dukker opp. Tydeligvis er rider et noe ukjent fenomen i forbindelse med Egil’s ville rock’n roll-liv. Imidlertid har han lovet å jobbe hardt for å finne en grunn til IKKE å komme. Vi får nå se hva det blir til med Quartz-roadien. Kanskje det holder å gi han fjernkontrollen til SqueezeBoxen.

Else Marie (og nå lurte alle tenker jeg) uttalte “Ja, ich komme” og presenterte følgende liste: 4 gule non-stop, 1 pute, 1 dyne, 1 laken, 1 madrass, 1 seng, nok kaffe. Så da blir vi en til.

Sistemann ved innleveringsskranken for ridere var Torfinn. På den litt krøllete og svette kassalappen han hadde notert kravene sine på sto det mellom anna To Flasker Importert Øl. Merket vil bli kjent etterhvert. Denne blir en nøtt - tror jeg. Øvrige krav kan dessverre festkomiteen ikke oppfylle. Sorry.

Sistemann som ble invitert kan ikke komme i det hele tatt og er derfor ikke med på denne oversikten. Hvis dere lurer på hvem jeg snakker om er det bare å sjekke mailen jeg sendte ut. Ingen nevnt, ingen glemt.

Aaaaltså:

Vi blir ni stykker ikke medregnet eventuelt etteranmeldte. Det begynner klokka sju, men kom gjerne før hvis du vil. Mulig jeg trenger hjelp til å brette servietter. Mötley Crüe kommer sånn rett etter barne-tv.

  • Kristin
  • Berit
  • Trine
  • Else Marie
  • Anders
  • Egil
  • Are
  • Torfinn
  • Meg

Vel møtt, sa jeg det?

Musikk:
Jeg har - etter bitre erfaringer - truffet en del tiltak på musikkfronten. Bortsett fra å sette nye strenger på Fenderen (som går brukte på eBay som “vintage guitar” for hundrevis av dollar. Jeg er visst gamlere enn jeg tror…) har jeg årna og fiksa noe tekniske greier. De som vil være med å bestemme spillelista til den sjette februar kan klikke her og legge til sanger selv. Det går ganske tregt siden dette kjøres på verdens tregeste webserver.

Leave a Reply