Mail fra Jonas

Fra 1990 til 1993 drev jeg en BBS - en såkalt elektronisk oppslagstavle - fra et eller annet rom på de stedene jeg til enhver tid bodde. I de årene flyttet jeg en del, og BBS’en flyttet med meg. Jeg husker ikke lengre hvor mange telefonnummere tavla hadde, men det var visst mange. Kanskje jeg skulle nevne at dette var før folk flest fikk bruke internett og måtte bruke modem for å koble seg på, men det skjønte du sikkert allikevel.

I 1993 solgte jeg serveren (en halvskrotet Amiga 2000 med ymse-ymse modifikasjoner, fantastiske 40Mb harddisk og 2 Mb RAM) til Torge for 1000 kroner, forlot bartebyen og flyttet til Oslo. Dett var dett, tenkte jeg, og et par år etterpå hadde jeg internett inn i stua.

BBS’en het Byte Bazaar og ble bare kalt for “Bøtta” av sine svært så trofaste brukere. Frem til for noen år siden hadde jeg fortsatt kvitteringen fra vårt første pilstreff hengende på oppslagstavla, og der kunne man lese at vi konsumerte 2 pizza og 42 øl. Jeg husker ikke hvor mange vi var, selvfølgelig.

I 2001 registrerte jeg et .com-domene på navnet på BBS’en. Det kostet meg sju dollar og noen oppbrukte timer i en stol for å finne ut hva jeg skulle bruke det til. Så glemte jeg hele greia inntil i dag, da Jonas meldte seg på mail og spurte rett ut hva jeg skulle ha av penger for å la noen andre eie det.

Jahajavelja, tenkte jeg, og prøvde litt fåfengt å finne ut hva jeg egentlig skulle med dette domenet og hva i all verden verdien kunne være. På sedo.com ser jeg de selger domener for helt obskønt mye penger, og jeg vet noen jeg kunne tenkt meg å bruke obskønt mye penger på.

Det er så mange måter å bli millionær på.

3 Responses to “Mail fra Jonas”

  1. Torfinn Says:

    Jeg husker Bøtta - med lengsel. Det var i de gode gamle dager, hvor LNSF produserte software det. :-)

  2. tw Says:

    Nå for tida er det visst mest LN og ikke så mye SF. Ihvertfall her ;)

  3. Morten Dreier Says:

    Ah - pilstreffet husker jeg godt. Husker til og med at vi fikk regning på 44 pils men at Ola pruta den ned til 42 :-)

Leave a Reply