Lørdag på onsdag

De som er gamle nok til å ha levd mens begrepet “lillelørdag” var noe annet enn en TV-program vet sikkert hva det innebærer. Læreren min på barneskolen var en av dem, og han forklarte en gang en skrekkslagen 4.klasse at man i gamle dager (det vil si omtrent 10 år tidligere) gikk på skolen også på lørdager. Om enn bare til klokka ett, men allikevel, og dermed ble av en eller annen grunn onsdagene døpt lille lørdag på folkemunne. Jeg aner virkelig ikke hvorfor, men det var neppe på grunn av noe som gikk på rikskringkastingen.

Jeg vet bare at det var en solskinnslørdag i juli i dag. Den sluttet cirka halv ni.

Smoke

2 Responses to “Lørdag på onsdag”

  1. mm Says:

    Det er helt sikkert lørdag i morgen. I dag var det fredag.
    Trur eg. ;)

  2. mm Says:

    Årsaken til at onsdag ble kalt lillelørdag her til lands, kjenner jeg ikke, men i dag går barn i Frankrike fortsatt på skolen lørdag, men de har til gjengjeld fri på onsdager. Jeg aner en sammenheng.

Leave a Reply