Kaffebesøk

Vi hadde kaffebesøk i helga, minsta og jeg. Eller, kaffebesøk og kaffebesøk fru Blom, selv om det ble servert kaffe i tilstrekkelige mengder både her og der i huset. Det var et sånn litt gammeldags komme-innom-på-lørdagen-og-gjøre-ingenting-besøk, noe jeg vil tippe ikke skjer så altfor ofte i dette strøket av verden. Vi har ikke tid, eller så gidder vi ikke flytte på den dødsslitne lørdagsshoppingræva etter å ha halset rundt på et eller annet sild-i-tønne storsenter en hel halv fridag.

Det kan nok hende jeg ikke har tid til ting, men å frivillig kaste meg ut i noe som får muslimenes pilgrimsopptog i Mekka til å fortone seg som en litt dårlig besøkt bygdefest i nord-Finland, det unngår jeg såfremt ingen sikter på meg med pistol mens de inviterer meg. Ergo besvimer jeg ikke utmattet på stuegulvet lørdag ettermiddag mellom 128 handleposer, men har energi nok til å motta kaffegjester som - selv om det er aldri så planlagt på forhånd - dukker opp uten annen agenda enn å være kaffetørste og selskapssjuke. Ihvertfall var det noen av de som kom som var det, akkurat som meg.

Så laget vi pizza og spiste den nesten opp, og etter det var det søndag kveld før noen hadde fått sukk for seg. Det står en XBOX og pulserer svakt under teven min, og ute i naborommet lukter det svakt av blå Camel og andre ting.

En gang for lenge siden skrev jeg at det å ikke ha en plan veldig ofte er plan nok for meg, og litt derfor ble helgen som den ble.

Var den god? Nei, den var fantastisk. Den var Crème Brûlée når du bestilte mandelpudding. Den var XO’en du fikk siden det var tomt for VSOP. Den var juli i januar.

Og denne gangen var det virkelig lørdag.

Leave a Reply